Alt det praktiske

Godt at vide

Her har du mulighed for at finde gode råd og praktiske informationer, der kan være relevante for dig og dit barn.
Ved at klikke dig videre på siderne i folde-ud-menuen herunder kan du blive opdateret med yderligere informationer.
Alt det praktiske
  • Info om lus
    Hovedlus er børnefamiliernes og Dagplejens skjulte plage!
    Det er muligt at have lus i flere uger uden at opdage det. 
    Så længe der er lus kan andre smittes. Derfor kan der hurtigt blive mange smittede børn i en dagpleje før luseangreb bliver konstateret.

    Det vigtigt at forældrene holder et vågent øje med børnene. Det anbefales at man checker sit barn (børn) for lus hver uge - gør det til en vane! 

    Hvad gør du?

    Konstaterer du lus hos dit barn eller i hjemmet i øvrigt, skal du straks meddele dette til dagplejen. Du har pligt til straks at påbegynde behandling. Denne skal følges op i henhold til produktvejledning. Der findes mange mere eller mindre effektive midler, men spørg på apoteket. Børn der er i behandling må gerne møde op i dagplejen. Bemærk, at til små børn under 2 år, er det vigtigt du spørger apoteket, om du må anvende shampoo. Ellers er der kun en mulighed...TÆTTEKAMMEN! 

    Vi sætter en seddel op således, at alle forældre i dagplejen tjekker sit barn med en tættekam straks de er kommet hjem. Du skal tjekke dit barn hver dag i flere uger for at have helt styr på lusene. 

    Vi kan godt forstå at du ved gentagne tilfælde er nær ved at opgive. Men bliv ved, det er det eneste der hjælper! 

    Opdager dagplejeren lus på et barn, vil forældrene blive kontakte så barnet kan blive hentet, og straks påbegynde behandling. Dagplejeren vil derefter tjekke alle børn for lus. 

    Har du brug for råd og vejledning kan du altid kontakte sundhedsplejerske, som meget gerne vil hjælpe dig. Dagplejekontoret kan eventuelt være behjælpeligt med kontakten.
  • Solcreme

    Den bedste måde at beskytte huden mod solens uv-stråling er at tilbringe mindre tid i direkte sol, især når uv-strålingen er stærkest. 

    Udendørs beskytter man sig bedst ved at søge skygge og bruge knæ- og albuelang beklædning, bredskygget hat og solbriller. 

    Solcreme med mindst faktor 15 anbefales, når man er i Danmark, til de dele af kroppen, som ikke er dækket af tøj.

  • Ulykkesforsikring
    Ulykkesforsikring af børn i dagpleje

    Pr. 1. januar 2012 er børn og unge i Slagelse Kommunes dagtilbud ikke længere omfattet af en kommunal tegnet ulykkesforsikring. 

    Derfor er det vigtigt, at du som forælder sørger for, at dit barn er omfattet af en ulykkesforsikring, der dækker mens barnet opholder sig i dagplejen.  

    På baggrund af en konkret sag har Indenrigs- og Sundhedsministeriet over for alle landets kommuner afgjort, at kommunerne ikke lovligt kan tegne ulykkesforsikringer for børn og unge i dagtilbud og folkeskoler.

    I den konkrete sag blev tandskader som følge af børns uheld i dagtilbud brugt som eksempel på ofte forekommende skader, der nu ikke længere kan dækkes, medmindre kommunen vurderes at være ansvarlig.

    Kommunen vil fortsat være erstatningspligtig efter de almindelige regler herom. 

  • Information om sygdom

    Dit barn kan ikke komme i dagpleje, hvis det har feber eller ikke er rask nok til at deltage i dagligdagens aktiviteter ude som inde. Du bør især være opmærksom på smitsomme sygdomme.

    Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside om smitsomme sygdomme i boksen i højre side.

     

     

Siden er sidst opdateret 15. maj 2019